Krympeplast av god kvalitet sikrer en meget solid og god økonomisk løsning for beskyttelse av verdier under transport og lagring.

Krympeplast kan brukes til all form for tildekking og preservering. Enten noe skal lagres utendørs, transporteres eller beskyttes for støv og smuss eller vær og vind gir krympeplastens egenskaper en rekke fordeler fremfor lettpresenninger eller tyngre PVC presenninger.

Krympeplast varmes opp med varmepistol. Den vil da krympe og stramme seg seg rundt objektet og danne en tett barriere som sitter som et trommeskinn. Plasten er meget sterk og motstår mekanisk slitasje, kraftig vind og nedbør uten skader. På store flater sveises plasten sammen til ett tett stykke.

 

Hva er krympeplast?

Innledingsvis er det viktig å nevne at vi kun omtaler og benytter krympeplast med høyeste kvalitet. Dette er en Premium Virgin LDPE folie produsert uten tilsetning av resirkulert materiale av Dr. Shrink Inc. i Michigan.

Premium Virgin Krympeplast gir en helt tett tildekking som sitter som et trommeskinn. Det er ingen skjøter der vann og vind trenger inn og det vil ikke oppstå blafring eller revning som med ordinære presenninger. Den lave egenvekten gjør tildekkingen egnet for alle behov og er etter vår erfaring meget holdbar og solid over flere år hvis langtidslagring er ønskelig. Der luftsirkulasjon og ventilasjon er hensiktsmessig moteres ventiler som sørger for en nødvendig utlufting. Ønskes det tilkang til de innpakkede objekter for ispeksjon, arbeid og vedlikehold finnes ulike dører og luker som monteres med glidelåslukking.

Generell krympeplast kan lages av mange produsenter rundt i verden, men etter å ha benyttet plast fra Europeiske produsenter på noen prosjekter viser vår erfaring at krympeplast av god kvalitet lages av Dr. Shrink Inc. i USA. Deres plast har en unik sammensetning og er produsert av 100% rene råvarer uten tilsetning av resirkulert materiale eller andre plasttyper i ulike lag. Den trekker seg sammen ca. 25 til 30 % i alle retninger og er i tillegg tilsatt maksimalt med UV-beskyttende midler som beskytter plasten for nedbrytning av solens stråling. Her, under nordiske forhold vil en tildekking med plast fra Dr. Shrink kunne stå i flere år uten nedbryting av UV. Riktig tilsetning av EVA er også meget viktig for å få smidighet og holdbaret i kulde.

Vår Premium Virgin krympeplast leveres av Alfa Solution AS og produseres i ulike bredder fra 2 til 18.3 meter i ett helt stykke og kommer på ruller i varierende lengder. En rull kan være på > 500 m2 og ved store prosjekter skjøtes flere enheter sammen. Plasten leveres i ulike tykkelser og med ulike egenskaper. De mest brukte tykkelsene er 0,18, 0,25 eller 0,3 mm.

Krympeplast leveres også med ulike korrosjonshemmende midler (ICT eller VCI - Volatile Corrosion Inhibitor) eller som flammehemmende krympeplast. Krympeplast av god kvalitet har stor strekkfastighet og bruddstyrke og er motstandsdyktig mot mekanisk slitasje.

Hvor sterk er krympeplasten? Se test av krympeplast fra nordisk importør Alfa Solution på Youtube her.

Krympeplast finnes også i ulike farger som sort, blå, klar og hvit. Vi benytter i all hovedsak hvit. Fargene er i utgangspunktet tiltenkt for å kunne få en høyere temeratur i det innpakkede miljøet men fargepigmentene reduserer noe av både bruddstyrke og klebrighet. Du får også større temperatursvingninger som bl.a. øker kondenseringen.

Premium Virgin Krympeplast er 100% resirkulerbart og leveres inn som ordinært plastavfall.

Coverworks benytter i dag utelukkende Premium Virgin krympeplast fra Dr. Shrink i USA. Vårt valg er et kvalitetsstempel fra oss og gir deg en garanti for det beste resultat. Dette er en produsent som etter vår erfaring leverer de beste produktene. Over mange år har de bevist sin kvalitet innen industri, offentlige virksomheter og ulike forsvarsgrener. Deres distributør i Europa har hovedlager i Grimstad i Norge. Alfa Solution AS har forhandlere i Danmark og Sverige og distribuerer rett til våre prosjekter.